www.what2do.co.il

בעל הדירה ביקש להשתמש בשיק הביטחון, בעקבות הפרת חוזה השכירות מצד השוכר

דרגו את המאמר

בעל הדירה ביקש להשתמש בשיק הביטחון, בעקבות הפרת חוזה השכירות מצד השוכר

התובע, הינו בעל דירה בדרום הארץ, שעתר לבית משפט השלום בתל אביב - יפו, על מנת שיוכל לממש את שיק הביטחון על הדירה, בסך 9,400 שקלים, לאחר שהדייר, לו השכיר את הדירה "שבר" את החוזה.

 

השוכר ראה את הדירה טרם נסגר החוזה והסכים כי היא ראויה למגורים

 

לטענת התובע, הנתבע הגיע לדירה בחודש אוגוסט 2011, ומצא כי היא מתאימה לצרכיו, ואף הצהיר על כך בחוזה השכירות. התובע טען כי הדירה נמצאה במצב טוב, היא היתה משופצת חלקית ונעימה למגורים. במעמד החתימה על ההסכם, הנתבע חתם על שיק ביטחון, המהווה פיצוי מוסכם מראש למקרה והשוכר יפר את ההסכם.

 

ימים ספורים לאחר תחילת תקופת השכירות, השוכר התקשר אל בעל הדירה וטען כי יש לבצע שיפוץ רחב, הכולל ריצוף, אינסטלציה, תיקוני דלתות ועבודות צבע. התובע, הביע נכונות לבצע את התיקונים, על אף שלדעתו הדירה נמצאת במצב טוב, והציע להזמין איש מקצוע מטעמו, אך התברר לו כי השוכר כלל אינו מעוניין לבצע את התיקונים, אלא התחרט ולא רוצה לשכור את הדירה ואף השתמש בתירוץ התיקונים, על מנת לצאת מהסכם השכירות.

 

התובע הפסיד דמי שכירות ודמי תיווך בשל הפרת החוזה

 

התובע ניסה להשכיר את הדירה, אך בשל ההתראה הקצרה, הוא מצא דיירים חדשים, רק כעבור חודשים ונאלץ להשכיר את הדירה בשכר מופחת ב 350 שקלים, ובמקום 2,350 הם שילמו רק 2,000 שקלים בחודש. התובע טען כי בעקבות ביטול ההסכם, נגרמו לו נזקים בעקבות הפסד דמי שכירות, תשלום ארנונה ודמי תיווך. כמו כן ציין כי השוכרים החדשים לא דרשו לבצע תיקונים ולא התלוננו בנוגע למצבה של הדירה. התובע צירף לעדותו גם את השוכרים הקודמים, שהעידו כי מצבה של הדירה היה תקין וראוי למגורים.

 

בדירה התגלו סימני עובש ורטיבות, לאחר שהיא פונתה על ידי השוכרים הקודמים

 

הנתבע טען כי כאשר המתווך הראה לו את הדירה, היא היתה מרוהטת ומאובזרת, לכן לא הבחין בכל הפגמים. אך כאשר הגיע עם חברת ההובלה יחד עם אשתו, הוא הבחין בעובש, רטיבות וסירחון ואף חתיכות טייח נשרו על הרצפה ושקעים נתלשו מהקיר. הנתבע הוסיף כי הוא פנה אל התובע, בנוגע למצבה המחפיר של הדירה, אך לדבריו התובע ענה לו כי הסכם השכירות כבר נחתם, לכן זו הבעיה שלו. אי לכך הוא דרש לבטל את חוזה השכירות ולהשיב את המפתחות לדירה. עוד טען כי הוא לא התגורר בדירה, בשל ההפרה היסודית של ההסכם. ואף התובע מעולם לא פנה אליו בדרישה לקבלת דמי שכירות, מאחר שידע כי ההסכם בוטל בהסכמה.

 

הנתבע ישלם לתובע סכום בסך של 9,400 שקלים, בגין הפרת ההסכם

 

בית המשפט קיבל את גרסתו של התובע, בנוגע למצבה של הדירה, שנתמכה בידי השוכרים הקודמים, וקבע כי הנתבע הפליג בתיאוריו לגבי מצבה המחפיר, על מנת להשתחרר מהחוזה. וכי הפגמים שנמצאו בדירה אינם נחשבים להפרת חוזה יסודית, והנתבע היה צריך לאפשר לתובע לבצע את התיקונים.
בנסיבות אלה קיבל בית המשפט את התביעה וחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 9,400 שקלים. ובנוסף לשלם עבור שכר טרחת עורך דין בסך 5,000 שקלים.

 

ת"ט 27357-06-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.