www.what2do.co.il

האם דייר שלא עמד בתנאי החוזה יקבל צו פינוי מהנכס?

דרגו את המאמר

האם דייר שלא עמד בתנאי החוזה יקבל צו פינוי מהנכס?

דייר ששכר נכס לשם הפעלת מרכול, הפר את התנאים שנקבעו בחוזה השכירות והמשכירה שבטלה את החוזה עמו, עתרה לבית-משפט השלום בתל אביב - יפו, בבקשה להוציא צו פינוי לדייר ולהשיב לידיה את הנכס.

 

התובעת הינה חברת השקעות שבבעלותה נכס במרכז הארץ. התובעת השכירה את הנכס לנתבע בחודש אפריל 2012, לצורך הפעלת מרכול בקומת קרקע של בניין מגורים משותף.

 

תקופת השכירות נקבעה לשנתיים, עד חודש אפריל 2014, ונקבע כי דמי השכירות ישולמו בידי הנתבע בשקים הדחויים, שנפרעים בתחילת כל חודש. וכן הוסכם בין הצדדים כי הנתבע ימסור לתובעת ערבות בנקאית, בשיעור של ארבעה חודשי שכירות ויבטח את הנכס בביטוח צד ג' וביטוח לאחריות מעבידים. במסגרת ההסכם הנתבע התחייב לשמור על שקט ולא להטריד את דיירי הבניין וסביבתו.

 

הנתבע איחר בתשלומי השכירות והפריע לדיירי הבניין

 

לטענת התובעת, הנתבע הפר את ההסכם באורח חוזר ונשנה, זאת כאשר ששה שקים שמסר במהלך שנת 2013 לא כובדו והנתבע נחשב ללקוח מוגבל בבנק. דמי השכירות אמנם שולמו באיחור ניכר עד לינואר 2014, אך מאז התובעת לא קבלה עוד סכום נוסף. כמו כן, הנתבע לא ביצע את הביטוחים כפי שסוכם בחוזה, הוא הפקיד בידי התובעת כערובה בנקאית, סכום הנמוך מאשר אליו התחייב. ובנוסף הציב הנתבע בשטח המשותף של הבניין מנועים של מקררים חשמליים, שהקימו רעש רב והפריעו לדיירים.

 

התובעת טענה כי הנתבע הפר את חוזה השכירות ואיבד את הזכות להחזיק בנכס, על כן היא ביטלה את ההסכם עמו והנתבע שוהה כיום בנכס באופן לא חוקי. בנסיבות אלה היא עתרה לבית המשפט בבקשה למתן צו פינוי לאלתר. התובעת הוסיפה כי היא עשתה ככל שביכולתה על מנת להימנע מהגשת התביעה, אך לא נותרה בידיה שום ברירה.

 

דיירי הבניין המשותף סובלים מרעש המקררים שהציב הנתבע בחצר

 

אחד מדיירי הבניין העיד בבית המשפט כי מהיום שהנתבע שכר את הנכס בקומת הקרקע, חייו הפכו לסיוט, מנועי המקררים שהתקין בשטח חצר הבניין, פועלים ברציפות במשך שבעה ימים ולילות, ולעיתים קרובות הוא מתעורר באמצע הלילה מהרעש העצום שנובע מהמכשירים החשמליים והוסיף כי בכל פעם שמאווררי הקירור מופעלים, כל הבניין רועד.

 

בכתב ההגנה לא נמצא מענה ממשי לכל הטענות שהופנו כלפי הנתבע והוא אף נמנע מלהגיע לבית המשפט, למרות שבקשתו לדחיית הדיון, בשל עניינים אישיים, לא אושרה. עורך דינו של הנתבע בחר שלא לחקור את העדים שזימנה התובעת, ולא הציג כל ראיות הסותרות את הטענות. לפיכך מצא בית המשפט כי יש לקבל את התביעה.

 

הדייר יפונה מהנכס תוך 30 ימים בצו בית המשפט

 

בית המשפט קיבל את התביעה ונתן צו המורה על פינוי הנכס עד לתחילת חודש מאי 2014, ולהשיבו לידי התובעת. כמו כן, הנתבע יישא בהוצאות המשפט ושכר טרחת עורך הדין בסך 12,000 שקל.

 

תא"ח 52555-12-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.