www.what2do.co.il

האם הדיירת המוגנת תפונה מהנכס ללא פיצוי?

דרגו את המאמר

האם הדיירת המוגנת תפונה מהנכס ללא פיצוי?

בעלי בניין בשכונה ירושלמית הגישו תביעה לבית משפט השלום בירושלים, כנגד דיירת מוגנת המתגוררת באחת מהדירות שברשותם לפינויה ללא פיצוי, בשל הפרת תנאי חוזה השכירות.

הדיירת הינה אלמנה, מבוגרת וחולה, אשר התגוררה בדירת שני החדרים, טרם רכשו התובעים את הבניין בשנת 1994.

 

היתר הבנייה התקבל באיחור ניכר

 

לטענת התובעים, הם פנו אל הדיירת בחודש יולי 2005, והודיעו לה כי הם מתכוונים להרוס חלק מן הנכס, על מנת לבנות תוספת בנייה, לכן ביקשו ממנה לפנות את הדירה ולשלם לה פיצוי כדין. בעקבות משא ומתן שלא צלח, היתר הבנייה התקבל רק לאחר כחמש שנים, ובינתיים חלו שינויים במערכת היחסים בין הצדדים ושינויים במבנה הדירה.

 

בנובמבר 2009, פנתה הדיירת לבעלי הבניין וביקשה לערוך שיפוצים בדירה, בין הצדדים הוסכם כי הנתבעת תגיש רשימה של התיקונים. הרשימה כללה בין היתר: החלפת מערכת החשמל, החלפת מערכת האינסטלציה, החלפת כיור וארונות מטבח, החלפת דלת הכניסה וחלק מן החלונות. לטענת התובעים הם התנגדו לרשימה ומנגד טענה הנתבעת כי הם לא השיבו לדרישותיה ונקטו בסחבת.

 

הדיירת ביצעה את התיקונים בדירה על חשבונה

 

שמאי שהגיע למקום קבע כי הדירה במצב קשה ומוזנח, ונדרשים שיפוצים דחופים ומקיפים. על כן הנתבעת שלחה מכתב נוסף לבעלי הדירה, בו הודיעה כי היא תבצע את התיקונים על חשבונה, בהתאם לסעיף 70 לחוק הגנת הדייר ותקזז את עלותם משכר הדירה. בהמשך הנתבעת ביצעה את התיקונים, ולא אפשרה לבעלי הדירה לבקר בנכס, ללא תיאום. לאורך כל השנה התקיימה סאגה ארוכה של חילופי מכתבים בין הצדדים, בהם התווספו טענות גם בעניין גובה השכירות.

 

עם קבלת היתר הבנייה בסוף שנת 2010, התקבל היתר להריסה ובניה והתובעים הגישו תביעה לפינוי הדיירת. התובעים טענו שהדיירת הפרה את הסכם השכירות, מאחר וערכה שינויים ושיפוצים ללא הסכמתם ולא שילמה בזמן את שכר הדירה ואף לא עמדה בסכום שנקבע בחוזה, לכן יש לפנותה ללא פיצוי.

 

הדיירת דרשה פיצוי הולם בתמורה לפינוי הנכס

 

הנתבעת טענה כי ביצעה רק את השיפוצים ההכרחיים ולא מנעה מן הבעלים לבקר בדירה. וציינה כי היא שילמה את דמי השכירות במלואם, לאחר שקיבלה עדכון על גובה השכירות. לדבריה, התובעים מנסים לפנות אותה מהנכס ללא תשלום פיצוי כדין, על מנת להקים במקום הנכס בנין אחר. הנתבעת לא סירבה להתפנות מהדירה, אך דרשה לקבל פיצוי הולם, וטענה כי יש לפצות אותה ב-4/3 משווי הדירה בדמי המפתח.

 

בית המשפט מינה שמאי ומהנדס לבדיקת היקף התיקונים בדירה. המומחים קבעו שהעבודות שבוצעו בדירה, שכללו את החלפת מערכת החשמל והמים, התקנת מזגנים והחלפת דלת הכניסה, עלו 72,000 שקל. עוד קבעו המומחים כי שווי הדירה עלה בעקבות השיפוץ ל - 980,000 שקל, לכן סכום הפיצוי יעמוד על 720,000 שקל.

 

בעלי הבניין יפצו את הדיירת המוגנת בסך של 692,267 שקל

 

לפי הסכם השכירות הדיירת נדרשה לקבל את הסכמתם של בעלי הבית, לפני שהיא מבצעת בו כל שינוי או שיפוץ. בית המשפט קבע כי הדיירת עשתה לעצמה דין, כאשר החלה בשיפוצים, ללא אישורם ואף כללה דברים שאינם חיוניים, כהגדרת סעיף 70 לחוק הגנת הדייר, כמו למשל החלפת דלת הכניסה לדלת מעוצבת והחלפת הארונות המטבח, מבלי שהיתה בהם רטיבות. בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי מחצית השיפוץ היתה ראויה ומחציתו אינה היתה נחוצה.

 

עוד קבע בית המשפט כי הדיירת עמדה בתנאי דמי השכירות, בניגוד לטענת התובעים, לכן היא זכאית להגנה מן הצדק. בנסיבות אלה פסק כי כנגד פינוי הבית ישלמו בעלי הבניין לדיירת המוגנת סך של 692,267 שקל.

 

ת"א 17715-11-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.