www.what2do.co.il

בעלת הדירה ביקשה לממש את שטר החוב בעקבות נזקים וחובות

דרגו את המאמר

בעלת הדירה ביקשה לממש את שטר החוב בעקבות נזקים וחובות

בעלת נכס הגישה בקשה לבית משפט השלום בתל אביב - יפו, למימוש שטר החוב של השוכרת, בגין נזקים ואי תשלום שכר הדירה עבור חודשיים. סך כל התביעה עמדה על 21,200 שקל.

מנגד השוכרת הביעה התנגדות לביצוע השטר, בטענה כי היא אינה חייבת לבעלת הנכס כספים.

 

השוכרת פינתה את הדירה באיחור והותירה בה נזקים

 

לטענת התובעת, השוכרת פינתה את הדירה באמצע חודש אוגוסט 2012, כחודשיים לאחר תום תקופת השכירות. השוכרת הותירה אחריה נזקים רבים בדירה וגם חוב של דמי שכירות עבור חודשיים.

 

התובעת הוסיפה כי בשלב מסוים הנתבעת רצתה לקנות את הדירה, אך היא סירבה לחתום על הארכה מסודרת של תקופת השכירות. התובעת צירפה לכתב התביעה מכתבי התראה שנשלחו לנתבעת על ידי עורך דינה והצעת מחיר לתיקון הנזקים.

 

הנתבעת טענה מנגד כי התובעת אינה בעלת הדירה בשלמות, אלא חולקת את זכויותיה יחד עם שני אחיה, על כן היא אינה זכאית למלוא דמי השכירות, אלא לשליש מהסכום בלבד. הנתבעת טענה כי כאשר הסתיימה תקופת השכירות הראשונה, היא האריכה את החוזה לשנה נוספת עד לחודש ספטמבר 2011, אך לא קיבלה מבעלת הדירה עותק מהמסמך.

 

בשלב מסוים היא רצתה לרכוש את הדירה, ולאחר שהעסקה לרכישת הדירה לא יצאה לפועל, היא הודיעה לבעלת הבית כי היא תפנה את הדירה בחודש אוגוסט 2012 וקיבלה את הסכמתה.

 

בעלת הדירה העלתה את דמי השכירות ללא הסכמת הדיירת

 

הנתבעת טענה כי בחודש אפריל 2012, התובעת דרשה ממנה תוספת של מאה דולר בדמי השכירות, והיא לא הסכימה לדרישה זו. עוד הוסיפה כי היא שמרה במהלך כל תקופת השכירות על הדירה במצב מעולה והיא צבעה אותה טרם הפינוי, על כן היא לא צריכה לשלם עבור שום נזק.

 

הנתבעת הודתה כי נותר חוב של דמי שכירות בגין חודש אחד בלבד. ולאחר שנדחתה בקשתה להתגונן, בעת הדיון המשפטי הקודם, היא שילמה את החוב ולפיכך היא אינה חייבת סכום כלשהו לתובעת.

 

מנגד טענה התובעת כי מגיעים לה דמי שכירות עבור חודשיים, מכיוון שהשוכרת התגוררה בדירה עד חודש אוגוסט 2012 ושילמה רק עד מרץ 2012. בעלת הדירה גבתה באמצעות הליך משפטי, דמי שכירות עבור שלושה חודשים ונותרו עוד שני חודשים וגם סכומי הנזק.

 

השוכרת נדרשה לשלם עד סוף החודש למרות שעזבה מוקדם יותר

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים הגיע בית המשפט למסקנה כי הנתבעת חייבת לשלם דמי שכירות עבור חודש שכירות מלא, עד סוף חודש אוגוסט, גם אם עזבה את הדירה בטרם הסתיים החודש. עוד קבע כי לא ניתן לחייב את השוכרת לתשלום העלאת שכר הדירה, אם היא לא נתנה לכך את הסכמתה.

 

בית המשפט קבע כי אין לקבל את הבקשה לביצוע שטר החוב. אך עם זאת חייב את הנתבעת לשלם סכום של 5,950 שקל, בגין דמי שכירות עבור חודש וחצי. ובנוסף, חייב אותה לשלם עבור עלות תיקון התריס בדירה בסך 2,750 שקל.
יתר הנזקים לא הוכחו על ידי התובעת ולא ניתן להסתפק בהצעת המחיר שהיא צירפה לתביעה. כמו כן, הנתבעת תישא בהוצאות משפט בסך של 7,500 שקל.

 

תא"מ 19403-12-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.