www.what2do.co.il

התובע טען כי פונה מהנכס שלא כדין ובניגוד לרצונו

דרגו את המאמר

התובע טען כי פונה מהנכס שלא כדין ובניגוד לרצונו

השוכר הגיש תביעה בפני בית משפט לתביעות קטנות בראשון לציון, ודרש לקבל פיצויים בסך של 6,000 שקלים בגין עוגמת נפש שנגרמה לו כתוצאה מפינויו מן המושכר שלא כדין. מנגד טענה בעלת הבית כי הבקשה להתפנות מהדירה הגיעה ביוזמת בת זוגו של התובע, על כן יש לדחות את התביעה נגדה.

 

התובע חתם עם הנתבעת על הסכם שכירות עבור דירה במרכז הארץ. במהלך חודש מאי 2014, הוא נלקח על ידי המשטרה למעצר, לאחר חיפוש שנערך בדירה השכורה. לטענת התובע, בעודו נתון במעצר, בעלת הבית גירשה את חברתו מהנכס והכריחה אותה לפנות את הדירה באופן לא חוקי, תוך שהיא מסרבת להשיב את כספי השכירות בחזרה.

 

בעלת הדירה איימה להחליף את הצילינדרים במושכר

 

חברתו של התובע העידה כי בעלת הבית התקשרה אליה לאחר פשיטת המשטרה, ובקשה ממנה לפנות את הדירה עד ליום המחרת, ואף איימה כי תחליף מנעול בדלת הכניסה, במידה ולא תתפנה. עוד הוסיפה כי מאחר והיתה מבוהלת היא נשמעה להוראותיה ופינתה את הדירה עוד באותו הערב, והדבר גרם לה לעוגמת נפש רבה, על כן דרשה לקבל פיצויים.

 

מנגד טענה בעלת הבית, כי בעקבות פשיטת המשטרה על המושכר, התובע וחברתו נעצרו באישון לילה. לאחר שחרורה מהמעצר, ביקשה בת הזוג לאפשר להם לעזוב את הנכס, מאחר ואין להם די כסף לשלם את השכירות.

 

בעלת הדירה התחשבה במצבם של השוכרים והשיבה את השיקים

 

בעלת הבית ציינה כי היא אפשרה להם לפנות את הנכס, למרות שמדובר ביציאה מהסכם השכירות לפני הזמן, ועל פי החוזה היא היתה זכאית לחייב אותם על כל החודשים שנותרו לאותה שנה. ואף ציינה כי עוד באותו הערב הגיעה בת הזוג לדירה ופינתה אותה בסיוע של אביה.

 

לדבריה, לאחר ימים ספורים, שוחרר התובע ממעצר והתקשר להודות לה על כך שאפשרה להם לפנות את הדירה, ואף קיבל חזרה את יתרת השיקים, לרבות שיק בטחון על סך 5000 שקלים. בעת הדיון אישר התובע כי הנתבעת השיבה לו את יתרת השיקים למשך שארית התקופה בה לא התגורר יותר בדירה, כולל שיק הביטחון.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, העדיף בית המשפט את גרסתה של בעלת הבית, שהיתה אמינה ועקבית, לעומת גרסתו של התובע שהיתה רצופה בסתירות, ואף לא הוכח הן בכתב התביעה והן בעדותו בבית המשפט, כי באיזשהו שלב הוא הביע את התנגדותו לפינוי.

 

התובע לא הצליח להוכיח שהתנגד לפינוי

 

עוד נקבע כי התובע וחברתו התגוררו יחד בדירה השכורה החל מהיום הראשון, למרות העובדה כי החוזה היה רשום רק על שמו, על פי בקשתם. בשל כך בעלת הבית זיהתה את חברתו, כמי שמוסמכת לפעול בשמו, ולקבל החלטות בנוגע למגורים, כולל פינוי מהמושכר.

 

על כן גם במידה והוכח שבעלת הבית היא שדרשה את פינויו מהמושכר, למרות שהוכח אחרת, הרי שהתובע הסכים בהתנהגותו ובהתנהגות בת זוגו לפינוי. בנסיבות אלה התביעה נדחתה, והתובע חויב לשלם הוצאות משפט בסך של 500 שקלים.

 

ת"ק 21036-07-14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.