www.what2do.co.il

האם השוכר זכאי לפיצוי בגין פינוי החנות?

דרגו את המאמר

האם השוכר זכאי לפיצוי בגין פינוי החנות?

בעל חנות בבאר שבע  הגיש תביעה לפינוי מושכר וביקש לפנות את השוכר בשל אי עמידה בתשלום דמי שכירות, ועקב סכסוך עם השוכר החלופי שבעקבותיו החליט השוכר על דעת עצמו להחליף את המנעולים ולעשות שימוש בנכס שלא כדין. בית משפט השלום בבאר שבע הגיע להחלטה כי דין התביעה לפינוי מושכר להתקבל.

 

התובע, יליד 1925, הוא הבעלים של החנות מאז שנת 1958. הנתבע, יליד 1976, בעל חנויות לממכר ירקות ופירות, המצוי כעת בהליכי פשיטת רגל וחשבונו מוגבל. בחודש יוני 2011 הצדדים חתמו על חוזה שכירות, להשכרת החנות תמורת תשלום דמי שכירות חודשיים למשך 8 שנים.

 

עקב קשיים כלכליים ביקש הנתבע לשים תחתיו שוכר חלופי

 

בעל החנות טען כי השוכר הפר את ההסכם, ומאז חודש יוני 2014, לא שילם את שכר הדירה ואת חשבונות הארנונה כנדרש, אולם הוא אפשר לו להמשיך להשתמש בנכס, ולא בקש ממנו לפנותו, ולפנים משורת הדין אפשר לו להתגורר בחנות.

 

בחודש אוגוסט 2014, פנה השוכר אל בעל החנות וביקש לצאת מהחוזה לפני הזמן, ולשים תחתיו שוכר חלופי עקב קשיים כלכליים. בהמשך נמצא שוכר מתאים ונחתם עמו חוזה שכירות חדש, במסגרתו הופקדו בידי התובע צ'קים עבור דמי שכירות בגין שתי שנות שכירות.

 

עם זאת מאותו רגע השתבשו העניינים והתובע מצא עצמו בעיצומו של מעשה נוכלות, כאשר מצד אחד טען הנתבע כי החנות הושכרה לנוכל ורמאי, ומנגד טען השוכר החלופי כי הנתבע חטף מידיו בברוטליות את המפתחות לחנות, החזיק במושכר ועשה בו כשלו. השוכר החלופי ביקש מהתובע לבטל את הסכם השכירות היות ואין כל מקום כי יוסיף וישלם בגין שכירות אותה אינו מממש.


הנתבע דרש כספים תמורת פינוי החנות

 

התובע טען כי פנה אינספור פעמים לנתבע וביקש ממנו שיסלק ידו מהמושכר, כדי שהשוכר החלופי יוכל לממש מחדש את החזקה, אולם הנתבע התנה את פינוי המושכר בכך שהתובע ישלם לו סך של 30,000 שקלים, שהוא הסכום שהשוכר החלופי נדרש לשלם לו.

 

הנתבע טען כי חוזה השכירות נכרת במקור למשך 8 שנים, ובמהלך תקופת השכירות הוא השקיע בנכס והשביח אותו. על כן הודיע לתובע כי לא יעביר את המושכר לשוכר אחר מבלי שיקבל פיצוי על פינוי מוקדם, ופיצוי על מוניטין ועל כל ההשקעה במושכר. עוד טען כי הוא מעולם לא נתן אישור לתובע להפסיק את חוזה השכירות עמו, לא בכתב ולא בעל פה.

 

הנתבע הפר לאורך זמן את הסכם השכירות ולא עמד בתשלומים

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, קיבל בית המשפט את עדותו של התובע והשתכנע כי הנתבע חדל מתשלום שכירות וחובותיו, לפיכך הפר את הסכם השכירות שבין הצדדים, והתובע זכאי לבטל את החוזה ולפנות את הנתבע מהחנות לאלתר.

 

עוד נקבע כי החוזה החדש עם השוכר החלופי נחתם לאור בקשתו של הנתבע ובהסכמתו המלאה, עקב הקשיים הכלכליים אליהם נקלע, ורק לאחר שהביע את רצונו להפסיק את חוזה השכירות ביניהם, על כן חוזה השכירות עם הנתבע הסתיים בהסכמה והחלה תקופת שכירות חדשה. בנסיבות אלה חייב בית המשפט את הנתבע לפנות את החנות ולשאת בהוצאות משפט בסך כולל של 7,500 שקלים.

 

תא"ח 39194-12-14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.